Energierijk Moerwijk

Energierijk Moerwijk Den Haag buurtbewoners teamleden energietransitie warmteplan Moerwijk Cooperatie Duurzaam Den Haag Foto door Valerie Kuypers Fotografie

Energierijk Moerwijk is hét duurzame buurtteam van Moerwijk-Oost. Een groep enthousiaste bewoners die zich inzet voor een mooie, schone, groene buurt en een energierijk Moerwijk.

Energierijk Moerwijk
De leden van het buurtteam Energierijk Moerwijk zijn: Neeltje Dijkstra, Pepijn Kouwenhoven, Johan Apeldoorn, Marjanne van Ruijven, Rosita Raghoebar, Jolande de Koning, Wendy Broeders, Mehmet Kociak, Neo de Bono  en Bettelies Westerbeek.

Met de ondersteuning van Duurzaam Den Haag en een netwerk van deskundigen wordt een eigen energietransitie-plan gemaakt voor een aardgasvrij en groen Moerwijk-Oost. Het duurzaam maken van de buurt biedt kansen voor werkgelegenheid, wooncomfort, de samenhang in de buurt en de sfeer op straat. Daarom grijpt het buurtteam deze ontwikkelingen aan om de buurt een enorme oppepper te geven, zodat onze kinderen en kleinkinderen straks ook nog een fijne plek hebben om te leven.

Plan voor een aardgasvrij en groene buurt
Het buurtteam let erop dat het energietransitie-plan voor een aardgasvrije en groene buurt voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die in Moerwijk-Oost wonen. Zij organiseren daarom verschillende activiteiten om te laten zien wat verduurzamen voor de buurt kan betekenen, om vragen te beantwoorden en om te luisteren naar wat de buurt belangrijk vindt. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met culturele verenigingen uit de wijk om workshops koken zonder aardgas te geven. Het buurtteam kreeg namelijk vaak de vraag of je wel kunt wokken, sudderen en stoven op inductie.

Het buurtteam zorgt er voor dat je het zelf eens kunt proberen en gaat tegelijkertijd in gesprek met de bewoners over wat er verder leeft in de buurt. Ook gaan ze acties organiseren om de buurt gezamenlijk te vergroenen met planten.

Iedere tweede woensdag van de maand komt het buurtteam Energierijk Moerwijk bijeen

Meer weten?
Meedoen, meehelpen of meedenken? Heb je een mooi idee dat bijdraagt aan een duurzame buurt? Vragen over hoe je energie kunt besparen of hoe je in de winter je woning warm houdt zonder aardgas? Laat het ons weten!

Contactpersoon voor buurtteam Energierijk Moerwijk is Lennart van der Linde.
Lennart kun je bellen op 06 21 45 84 75, mailen via lennart@duurzaamdenhaag.nl

Nieuwe Energie en Groen in de Buurt (NEGB) project
Moerwijk-Oost is één van de drie buurten waar Duurzaam Den Haag aan het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt werkt. De stichting ondersteunt een team van bewoners (in Moerwijk-Oost is dat Buurtteam Energierijk Moerwijk), dat werkt aan een wijkplan om hun buurt aardgasvrij en groen te maken met de wensen en behoeften van de bewoners als uitgangspunt.