2016 – Moerwijk gaat deze zomer naar het strand!

Den Haag ligt als enige stad in Noord-West Europa direct aan zee. Dat heeft zo zijn voordelen! Want net als bewoners van bijvoorbeeld Barcelona kun je hier snel verkoeling vinden in het zeewater. De komende maanden belooft het weer een echte, warme zomer te worden. En aangezien Moerwijk geen eigen strand heeft, moeten we eropuit naar Kijkduin, het Zuiderstrand of Scheveningen.

Schermafbeelding 2016-07-08 om 16.03.55

scheveningen bad

OV: ± 35 minuten | fietsen: 20 minuten
Dit is waarschijnlijk de bekendste plaats in het buitenland die niemand goed kan uitspreken. Maar dat is niet te merken aan de drukte op Scheveningen: het is er op zonnige dagen goed zoeken naar een plekje. En dan is de kans heel groot dat je naast toeristen uit binnen- of buitenland ligt. Er is de afgelopen jaar flink in Scheveningen Bad geïnvesteerd en dat zul je zien ook! De boulevard is namelijk opgeknapt en daarbij is ook de Scheveningse Pier weer helemaal hip en hot met nieuwe winkeltjes. Daar komt zelfs ook een reuzenrad te staan! Ben je niet zo van het bakken op het strand, maar houd je wel van knallen in de lucht? Ga dan kijken bij het Internationaal Vuurwerkfestival dat dit jaar op 12 & 13 augustus én 19 & 20 augustus plaatsvindt.

Voor tram 9 (richting Noorderstrand) kun je opstappen bij het Zuiderpark of in de Dynamostraat. De tramreis duurt zo’n 35 minuten, maar met de fiets ben je waarschijnlijk net iets sneller. Fiets eerst naar De La Reyweg en dan richting centrum de Loosduinsekade af. Ga dan de Waldeck Pyrmontkade op en rijd dan via de Stadhouderslaan naar de Johan de Wittlaan. Bij de Scheveningse Bosjes volg je de Scheveningsweg en sla je de Badhuisstraat in om vervolgens met wat slingerwerk bij het strand van Scheveningen uit te komen.

Het Zuiderstrand

OV: ± 60 minuten | fietsen: 25 minuten
Op ‘Zuid’ zoeken mensen over het algemeen vooral ontspanning en rust. De strandtenten zijn wat alternatiever dan bijvoorbeeld in Kijkduin of ‘op’ Scheveningen. Dat zie je ook wel een beetje terug aan de strandgangers, veelal bewoners van de Vogelwijk én Duindorp. Op weg naar de Zuiderstrand kom je wellicht het Zuiderstrandtheater tegen. En als je via de duinen rijdt? Schrik dan niet van de runderen die er rondlopen. Die Schotse hooglanders zijn gewoon druk aan het werk: ze houden het Westduinpark op orde.

We raden je aan om als je naar het Zuiderstrand wilt per fiets te gaan. Met het openbaar vervoer duurt het namelijk best lang (ruim een uur), terwijl je er fietsend zo’n 25 minuten over doet vanuit Moerwijk. Rijd eerst naar het Zuiderpark en ga daar De La Reyweg op. Steek bij Loosduinsekade over om vervolgens in een bijna rechte lijn de Regentesselaan, Conradkade en Kranenburgweg af te fietsen naar het Zuiderstrand.

Het familiestrand: Kijkduin

OV: ± 30 minuten | fietsen: 20 minuten
Het strand van Kijkduin is kindvriendelijk. Je vindt er daarom veel gezinnen die er van de zon en de kleinschalige, beetje dorpse, sfeer genieten. Naast het strand zijn er op het Deltaplein ook winkeltjes, strandpaviljoens en terrassen.

Met de bus is het ‘familiestrand’ vanaf Station Moerwijk goed bereikbaar. Je hoeft met Bus 26 niet over te stappen. Ook vanaf de Loevesteinlaan gaat een directe bus: Lijn 23. Fiets je liever? Dan ben je er waarschijnlijk net iets sneller dan met het openbaar vervoer. Als je via de Loevesteinlaan, Leyweg, Thorbeckelaan naar het einde van de Laan van Meerdervoort rijdt, kom je uit op de Kijkduinsestraat die naar het strand gaat. In iets meer dan 20 minuten ben je dan al aan zee.