Palak Paneer van Neelam
ingrediënten (voor 4/5 personen) Ui - 1 Gember - 6 cm Laurierblad 2/3 Kaneel - 3cm Kruidnagel Komijnzaad - 1eetlepel Zwarte kardemom - 2/3 stuks Groene kardemom - 2/3 stuks Zwarte peper - 5/6 korrels Garam masala - 1 theelepel Kurkumapoeder - 1 theelepel Paprikapoeder - 1theelepel Degi mirch - 1 theelepel Korianderpoeder - 1 theelepel Spinazie a la crème - 500 gram Tomatenpuree - 1 grote tomaat gemengd met blikje tomatenpuree (70 gram) Indiase Cottage Cheese - 350 gram Kookroom - 250ml Zonnebloemolie
Bereiden
– Doe 6 eetlepels olie in een diepe pan
– Zodra olie warm is zwarte kardemom, groene kardemom en kruidnagel toevoegen
– Als deze open gaan doe je komijn in de pan
– Doe een gesneden ui in de pan en meng deze met geraspte knoflook wanneer de ui glazig is
– 2 minuten bakken, totdat knoflook bruin is
– Dan korianderpoeder en kurkuma toevoegen (1 minuut bakken)
– Gember + tomatenpuree in de pan
– Degi mirch en paprikapoeder erbij
– Laat het geheel 7 tot 10 minuten op heel laag vuur bakken
– Wanneer olie gaat ‘drijven’ doe je spinazie a la crème erbij
– Roer de spinazie goed door de kruiden
– Voeg eventueel zout toe naar smaak
– Bak in een ander pannetje de cottage cheese lichtbruin
– Doe deze bij de spinazie en laat het gerecht met de deksel op de pan op een laag vuur
pruttelen. Om het ‘flexibel’ te houden roer je het nog even door.
– Na 20 minuten pruttelen doe je de kookroom erbij en roer je de room goed door de pan zodat de
spinazie de roomsmaak goed pakt.
– 7 minuten op laag vuur laten pruttelen
– Om het gerecht compleet te maken strooi je garam masala over de Palak Paneer (niet roeren!)
en doe je de deksel direct weer op de pan. Pas als je het gerecht op tafel zet, haal je de deksel
van de pan. “Zo blijf de geur en smaak in het gerecht”, aldus Neelam.