Indiase Palak Paneer

Palak Paneer van Neelam

ingrediënten (voor 4/5 personen)
Ui - 1 
Gember - 6 cm
Laurierblad 2/3
Kaneel - 3cm
Kruidnagel
Komijnzaad - 1eetlepel
Zwarte kardemom - 2/3 stuks
Groene kardemom -  2/3 stuks
Zwarte peper - 5/6 korrels
Garam masala - 1 theelepel
Kurkumapoeder - 1 theelepel
Paprikapoeder - 1theelepel 
Degi mirch - 1 theelepel
Korianderpoeder - 1 theelepel
Spinazie a la crème - 500 gram
Tomatenpuree - 1 grote tomaat gemengd met blikje tomatenpuree (70 gram) 
Indiase Cottage Cheese - 350 gram 
Kookroom - 250ml
Zonnebloemolie

Schermafbeelding 2015-09-15 om 16.35.37

Bereiden

– Doe 6 eetlepels olie in een diepe pan
– Zodra olie warm is zwarte kardemom, groene kardemom en kruidnagel toevoegen
– Als deze open gaan doe je komijn in de pan
– Doe een gesneden ui in de pan en meng deze met geraspte knoflook wanneer de ui glazig is
– 2 minuten bakken, totdat knoflook bruin is
– Dan korianderpoeder en kurkuma toevoegen (1 minuut bakken)
– Gember + tomatenpuree in de pan
– Degi mirch en paprikapoeder erbij
– Laat het geheel 7 tot 10 minuten op heel laag vuur bakken
– Wanneer olie gaat ‘drijven’ doe je spinazie a la crème erbij
– Roer de spinazie goed door de kruiden
– Voeg eventueel zout toe naar smaak
– Bak in een ander pannetje de cottage cheese lichtbruin
– Doe deze bij de spinazie en laat het gerecht met de deksel op de pan op een laag vuur
pruttelen. Om het ‘flexibel’ te houden roer je het nog even door.
– Na 20 minuten pruttelen doe je de kookroom erbij en roer je de room goed door de pan zodat de
spinazie de roomsmaak goed pakt.
– 7 minuten op laag vuur laten pruttelen
– Om het gerecht compleet te maken strooi je garam masala over de Palak Paneer (niet roeren!)
en doe je de deksel direct weer op de pan. Pas als je het gerecht op tafel zet, haal je de deksel
van de pan. “Zo blijf de geur en smaak in het gerecht”, aldus Neelam.